Trek je slippers uit de kast en zet je zomerhoed op, want Strandzuid Amsterdam is weer geopend! De hotspot in Amsterdam Zuid opende 1 mei haar deuren weer met een gloednieuw zomermenu. En daar mochten wij de vruchten van plukken. Denk aan vis van de barbecue, heerlijke zomersalades en classic burgers van de houtskool grill. 

Strandzuid amsterdam

Na een gure winter is het eindelijk weer tijd voor wat zon. Het paviljoen van Strandzuid is dan ook dé plek voor wijntjes aan het water, strandbedden in de stad, vis van de Josper grill op een zwoele zomeravond of een beachy brainstorm in het zand. 

Het Strandzuid Amsterdam zomermenu

We werden uitgenodigd om het maandelijks wisselende zomermenu te komen proeven. Nadat we naar onze tafel aan het water waren begeleid en voorzien van een wijntje, kregen we de kaart voor ons. Als voorgerecht gingen we voor de sashimi van watermeloen, die door de wasabi crème, soja gel, gepekelde gember en wakame een echte Oosterse twist had. De huisgerookte rib-eye had zijn echt authentieke smaak te danken aan de bereiding in de houtskool gestookte grill-oven.

Strand zuid vis Burger strand zuid

De Classic Burger was in combinatie met de truffelfrietjes de cheatdaymaaltijd waar je van droomt. Maar de echte aanrader was toch wel de Vis van de Maand: een in zijn geheel gegrilde zeebaars met tomatensaus en ratatouille, waardoor ik me even aan de Caribische kust waande.

strandzuid amsterdam

Wisselvallig weertje? Geen punt

Ook als het zonnetje niet zo fel schijnt is het heerlijk vertoeven bij Stranzuid. Op de vlonder dineer je namelijk onder de heaters, waardoor je alsnog de hele avond buiten kunt zitten. Kortom, je waant je in volledige ontspanning even weg uit de stadse drukte. Onder het genot van een lekker glas wijn of een heerlijke cocktail. Tip: de Moscow Mule is een aanrader!

Strandzuid cocktails

Jouw feestje of borrel bij Strandzuid

Naast het feit dat je kunt genieten van een lekkere lunch of diner, organiseert Strandzuid ook regelmatig leuke evenementen, zoals gezellige bierborrels en fanatieke beerpongtoernooien. Wist je trouwens dat je ook je feestje, zakelijk diner of vergadering kunt doen bij Strandzuid? Van sit-down dinners tot BBQ’s, van oestermeisjes tot DJ’s: het kan allemaal.


Strandzuid Amsterdam | Europaplein 22 | strand-zuid.nl | Maandag – zondag 11:00 – 01:00

Meer Strandzuid? We proefden ook het vegan menu bij Strandzuid