Hotspot Amsterdam

We hebben er een nieuwe tropische hotspot in Amsterdam bij! Namelijk The Birdhouse, waar een bonte verzameling van mensen (ook wel ‘birds’) samenkomt. Moeders stoppen hier met hun kroost voor een kop koffie en (stiekem) taartje, terwijl flexwerkende birds hun takenlijst in alle rust aftikken onder het genot van een avocado toast en tropisch sapje. Wij brachten ’s avonds een bezoekje aan The Birdhouse om de diverse dinerkaart van deze hotspot Amsterdam te proeven.

hotspot amsterdam

Inspiratie

Al bij binnenkomst werden we omvergeblazen door het bijzondere interieur dat woekert van de botanische invloeden. The Birdhouse komt dan ook niet zomaar aan haar naam. Het restaurant aan de Plantage Middenlaan 46 vond haar inspiratie namelijk in de bonte vogeltuin van overbuur Artis. Hier wordt het buitenleven naar binnen gehaald en dat is wel te merken aan het spannende designoerwoud. Ook op de kaart komt het vogel- en natuurthema veelvuldig terug. Denk aan tropische sapjes, cocktails geïnspireerd op het vogelrijk en gezonde bites, bowls en toasts.

   hotspot

Tropisch menu

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je bij The Birdhouse terecht voor heerlijke bites, bowls & toasts, fijne koffie, lokale bieren en ciders, birdhouse cocktails en veel ander lekkers. Nadat we vriendelijk waren ontvangen en een mooi tafeltje aan het raam toegewezen kregen, wierpen we een blik op de kaart. Uit de exotische soepjes, tropische salades en verse vis kozen we de gegrilde groene asperges met dungesneden serranoham en truffelmayonaise en de paprikasoep van gepofte en gebrande paprika met cherrytomaatjes en basilicum als voorgerecht. De verse ingrediënten maakten het geheel tot een tropische smaaksensatie. Bij het hoofdgerecht genoten we van de smaakexplosie in de truffelrisotto en de gezonde smakencombinatie van heilbot met mosselen, peterselie en crème van citroengras. Als cheatday maaltijd mag je het ‘we love chocolate’ toetje met chocolademousse in een hart van chocolade trouwens niet overslaan!

hotspot

Botanisch interieur

Alleen het spannende interieur is al een bezoekje aan The Birdhouse waard. De elementen water, lucht en aarde vormen duidelijk de basis van deze hotspot in Amsterdam. Denk aan organische vormen en rijke kleurpaletten. Zo bestaat één wand volledig uit groene visschubben en kun je jezelf bewonderen in het spiegelplafond. Met de bamboepilaren en golvende zeegroene verlichting waan je je even volledig in het oerwoud. Kortom, een spannend interieur voor een spannend restaurant!

hotspot amsterdam

Scoor jouw etentje voordelig met de Ticketveiling kortingscode!

Lees ook

Tropische hotspot in Amsterdam: The Birdhouse

Strandzuid Amsterdam is weer geopend en wij proefden het zomermenu

Tropische hotspot in Amsterdam: The Birdhouse

Dé huiselijke hotspot van Amsterdam: Vanderveen Bar and Kitchen in de Beethovenstraat