Een koolhydraatarm dieet, ja, het kan je ontzettend helpen een paar kilootjes af te vallen. Uit een onderzoek is nu gebleken dat het zelfs effectiever is dan een vetarm dieet. Wil je dus  je koolhydraatinname verminderen? Dan zijn dit de beste hacks die je daarbij helpen.

6 manieren om je koolhydraatinname te verminderen


Vermijd vruchten sappen

In tegen stelling tot een heel stuk fruit, bevatten vruchtensappen bijna geen vezels, maar wel veel suikers. Ookal levert het wel vitamine en mineralen op, het is nog niet beter dan zoete frisdranken als het om koolhydraten en suikers te gaan. Dit geld zelf voor 100% vruchten sap. Je kunt dus sappen het beste helemaal vermijden. Wil je toch een smaakje aan je drinken? Voeg dan een schijfje citroen of sinaasappel toe aan je water.

Tussendoortje

Neem een hand nootjes als tussendoortje in plaats van “gezonde koekjes” of crackers. Een koolhydraatarm tussendoortje met eiwitten is het beste om te nemen als je trek krijgt tussen maaltijden door. Nootjes zijn daar een goede oplossing voor (Het zal tevens je cravings naar de carbs verminderen!)

Ei voor ontbijt

Zelfs kleine hoeveelheden van sommige ontbijtjesbevatten veel koolhydraten. Een portie van 55 gram granola zonder melk bevat bijvoorbeeld 30 gram verteerbare koolhydraten. Eieren daarentegen zijn ideaal om mee te ontbijten als je minder koolhydraten wilt eten. Een ei bevat minder dan 1 gram koolhydraten. Ze zijn ook een goede bron van hoogwaardige eiwitten, die je uren kunnen verzadigen en je de rest van de dag minder laten eten.

Groentes zonder zetmeel

Eet vooral groentes zonder zetmeel. Groenten zijn heel waardevol in voedingsstoffen en vezels tijdens een koolhydraatarm dieet. Door te kiezen voor groenten zonder zetmeel zat dit je hoeveelheid koolhydraten afnemen. (Groenten met zetmeel zijn bijv. peulvruchten!)

Eiwitrijke voeding

Neem vooral veel eiwitrijke voeding. Door het eten van iets met veel eiwitten zal het je makkelijker maken om tijdens je lunch minder koolhydraten te eten. Eiwitten zijn ook erg belangrijk bij het afvallen. Ze zorgen voor minder honger, beschermen je spiermassa tijdens het afvallen en zorgen voor een versnelde spijsvertering.

Gebruik een app

Houd je koolhydraten bij via een app op je telefoon. Er zijn genoeg apps te vinden met deze functie. Het is een ideale manier om je dagelijkse voedselinname bij te houden, en te verbeteren.


Lees ook:

Simpel en lekker: Koolhydraatarm Italiaans roerei

Zo maak jij zelf heerlijke pizza met een koolhydraatarme bloemkool bodem