Wie dol is op toetjes én wie vegetariër is, zit hier goed. Met deze 3 vegan toetjes weet jij je gasten te overtuigen dat vegetarisch dessert ook heerlijk kan zijn. Lees gauw verder!
Vegan cheesecake
Een cheesecake is heerlijk, ook zonder het hoofdingrediënt kaas. Deze heerlijke vegetarische cheesecake bestaat uit digestive koekjes, kokosolie, sojayoghurt en nog veel meer lekkere producten. Benieuwd naar dit toetje? Lees dan gauw verder.
Bereidingswijze:
- Mix de koekjes in een keukenmachine, totdat deze verkruimeld zijn.
- Voeg de gesmolten kokosolie, de suiker en zout toe. Mix alles nog een keer goed door. Het is goed als je nu een plakkerige massa ziet.
- Beleg met het mengsel de bodem van de springvorm.
- Verwarm ondertussen de over voor op 175 graden.
- Doe de geweekte cashewnoten in een blender, en voeg daar de sojayoghurt, suiker, bloem, citroensap, vanille-extract en zout aan toe.
- Mix alles samen tot een glad geheel.
- Verdeel de vulling over de springvorm.
- Stop het in de oven en bak 30 tot 35 minuten. Eetsmakelijk!
Vegan banoffee pie
Dit recept voor een overheerlijke banoffee pie kan je niet overslaan. Deze móet je geprobeerd hebben. Met een bodem die bestaat uit amandelen, havervlokken en nog veel meer, maakt de combinatie samen met de banaan een van de beste vegan toetjes.
Bereidingswijze:
- Zet de blikjes met kokosmelk een nachtje omgekeerd in de koelkast. De room verzamelt zich dan bovenaan het blikje waardoor je deze er de volgende dag makkelijk af kan scheppen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het bakblik – 22 cm – met bakpapier.
- Doe de amandelen in een keukenmachine en mix deze tot er kleine kruimels van over zijn.
- Voeg vervolgens de andere ingrediënten voor de bodem toe in de keukenmachine en mix dit tot je een plakkerig deeg hebt.
- Druk het deeg in de bakvorm en prik 5 keer met een vork in de bodem zodat het deeg niet bol komt te staan in de oven.
- Bak de bodem bruin in 12 minuten. Houd de taart wel goed in de gaten, elke oven verschilt qua snelheid.
- Mix de dadels, citroensap en de vanille-extract samen met de notenpasta in de keukenmachine tot er geen klonten meer in zitten.
- Schep het room (alleen het room, anders lukt het niet om dit op te kloppen) van de kokosmelk in een kom en klop dit met een handmixer tot je slagroom hebt.
- Haal de taartbodem uit de oven en laat deze goed afkoelen, leg hier de plakjes banaan op, met vervolgens een laag karamel, de kokosslagroom en weer een laag bananenplakjes. Tip: je kunt de taart leuk versieren met stukjes noot of vegan chocoladesnippers. Eetsmakelijk!
Nog een lekkere banoffee pie vind je hier!
Vegan koffietaart
Een toffie combinatie als je het ons vraagt: koffie en taart. Oftewel: best of both worlds! Deze taart is gezond, lekker en makkelijk om te maken. Snel aan de slag dus!
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal dit tot een fijn geheel
- Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier. Dan is het handig om de taart er straks uit te krijgen.
- Duw de ingrediënten van de bodem in de bakvorm en druk stevig aan.
- Schep met een lepel de room van de kokosmelk eruit.
- Doe dan de geweekte cashewnoten en de kokosroom, samen met de vanille-extract, agavesiroop en de espresso in een keukenmachine en blend dit tot een glad mengsel.
- Test even of de vulling goed is door hem te proeven. Als je hem zoeter wilt, kan je er nog wat agavesiroop bij doen.
- Doe de vulling op de bodem en strijk deze glad. Zet de taart een tijdje in de koelkast om af te koelen.
- Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar en voeg dan de topping toe aan de taart.
- Plaats de topping minimaal 2 uur in de vriezer.
- Haal de taart uit het bakblik als hij goed stevig is geworden en snijdt hem in kleine stukjes.
Bekijk ook:
- Vegan appeltaart – wedden dat je deze niet wilt delen?
- Healthy vegan speculaascake met sinaasappel
- Mini vegan appeltaartjes met tofu, onwijs leuk om zelf te bakken!