Wat is er nou lekkerder dan genieten van een heerlijk, warm gebakje in deze koude dagen? Deze mini vegan appeltaartjes met tofu zijn perfect om te serveren als snack of als dessert. Ze zijn niet moeilijk om te maken en lekker voor iedereen!

Bereiding korst

  • Verhit de oven voor op 180℃
  • Om de korst te maken zeef je de bloem en zout samen in een grote kom
  • Schep nu een aantal lepels gekoelde kokosolie en doe deze in de kom. Gebruik een vork om alles samen te stampen tot je kleine kruimels krijgt
  • Voeg nu ijskoud water toe, een eetlepel per keer. Gebruik een houten lepel om te mixen. Voeg water toe totdat het deeg plakkerig genoeg is geworden en in elkaar blijft plakken als je het in je hand knijpt
  • Kneed het deeg vervolgens voorzichtig in een kom. Wanneer je hier klaar mee bent, leg je het deeg op een plank of aanrecht waar al bloem op uitgestrooid ligt. Kneed het deeg samen tot een bal, verdeel deze bal vervolgens in tweeën en druk ze allebei plat. Bedek een van de twee deegballen met plastic folie en leg deze in de koelkast
  • Strooi nog een beetje bloem op de deegbal die je laat liggen. Rol het deeg nu uit en gebruik ronde vormpjes om cirkels uit het deeg te snijden, zorg er wel voor dat deze vormpjes niet te klein zijn!
  • Wanneer je de cirkels hebt gesneden, doe je nog een beetje bloem op het deeg en rol je elke cirkel nog even uit. Leg de cirkels vervolgens in de muffin bakvormen en druk het voorzichtig aan. Probeer aan de rand van de vormpjes nog wat deeg erbovenuit te laten steken, zo is het makkelijker om de taartjes uiteindelijk dicht te krijgen. Zet het deeg vervolgens in de koelkast

Bereiding vulling

  • Voor de vulling begin je met het schillen van de appels, snijd ze vervolgens in vieren. Snijd de appels daarna in dunne plakjes en leg ze in een kom. Stamp de appels vervolgens om het sap vrij te laten komen, giet dit sap vervolgens weg
  • Doe nu de tofu, suiker, pijlwortelpoeder, kaneel, vanille en nootmuskaat in een blender en mix tot je een zachte mix hebt gekregen. Giet dit vervolgens over de appels en roer alles goed door
  • Rol en snijd het overgebleven deeg in cirkels. Haal de muffin vormpjes uit de koelkast en stop wat vulling in elk vormpje, leg er vervolgens de bovenste lagen deeg op en maak het dicht
  • Smeer als laatste nog wat gesmolten, vegan boter over de taartjes en zet ze 35 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn geworden

Enjoy!

Zie ook

Mini vegan appeltaartjes met tofu, onwijs leuk om zelf te bakken!

Treat yourself: heerlijke glutenvrije appelkruimel taart

Mini vegan appeltaartjes met tofu, onwijs leuk om zelf te bakken!

Vegan Lemon Cake, de ultimate treat yourself!