Heel soms hebben we allemaal zin in iets lekkers en wat ik de afgelopen jaren (sinds ik besloot mijn hele lifestyle om te gooien) heb geleerd, is dat gezond niet altijd ‘minder lekker’ betekent. In tegendeel zelfs, ik vond mijn healthy baksels soms zelfs nog lekkerder dan de suikerbommetjes die ik vroeger maakte! Hetzelfde geldt voor vegan varianten. Want ook iedereen denkt al snel dat vegan gelijk staat aan een baksels dat droog, flauw en vies is. Gelukkig weten wij wel beter! (en jij ook als jij geregeld wat vegan desserts en snacks maakt van onze site!) Geloof je ons niet? Dan denk ik dat je onderstaand gerecht, onze favoriete vegan speculaas cake, gewoon een keertje moet proberen. Succes en enjoy!

Bereiding vegan speculaas cake

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet een bakblik in met wat kokosolie.
  3. Pak een kommetje en meng de appelazijn met de sojamelk en laat een paar minuten staan.
  4. Meng ondertussen in een andere mengkom het meel met het bakpoeder.
  5. Voeg vervolgens de agave siroop, kruiden en sinaasappelrasp toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Schenk nu de olie, sinaasappelsap en appelmoes bij de azijn-sojamelk mix en mix dit.
  7. Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten.
  8. Meng alles nog even door elkaar met een spatel.
  9. Schenk vervolgens het beslag in je ingevette bakblik en top deze met schijfjes sinaasappel.
  10. Schuif de cake 15 minuten in de oven.
  11. Verhoog vervolgens de temperatuur naar 180 graden en bak nog 30 a 45 minuten door.

Enjoy!

Tip: Houd na 30 minuten de taart goed in de gaten, want het kan vrij hard gaan en elke oven werkt nét iets anders.