Na een heerlijk voorgerecht en hoofdgerecht hoort natuurlijk een knaller van een dessert. Deze raw cacao-taart met dadels en walnoten is dat zeker. De combinatie van dadels en walnoten is perfect en omdat het een raw cacao-taart is, is de taart helemaal niet moeilijk om te maken! Benieuwd naar het recept? Lees dan gauw verder.


Bereidingswijze raw cacao-taart met dadels en walnoten:

  1. Mix de walnoten, rauwe cacao en zout in een blender. Voeg als het goed gemixt is de dadels, gedroogd fruit en ahoornsiroop toe en blend het nog een paar minuten tot een glad mengsel.
  2. Verdeel het geheel vervolgens in een ingevette taartvorm en duw het met een spatel aan. Zet het daarna in de koeling voor 20 minuten.
  3. Laat voor de frosting de dadels 20 minuten weken in koud water. Doe de dadels vervolgens in een blender samen met de avocado, rauwe cacao, ahornsiroop en kokosolie. Zet de mix in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
  4. Verdeel vervolgens de frosting over de taart en leg er stukjes walnoot op.
  5. Breng voor de cranberrysaus de sinaasappel en suiker aan de kook in een steelpannetje. Voeg vervolgens de cranberry’s toe en laat het voor 10 minuten sudderen. Je kunt de taart voor 5 dagen gekoeld bewaren. Eetsmakelijk!
  6. Tip: ook lekker met een bolletje vanille-ijs!

Zie ook

Vegan kerst toetje: raw cacao-taart met dadels en walnoten

Fijnste kerstcadeaus onder de 20 euro: dit zijn de leukste!

Vegan kerst toetje: raw cacao-taart met dadels en walnoten

Amsterdam opent allereerste kaasbar, and we can't wait!

Vegan kerst toetje: raw cacao-taart met dadels en walnoten

Niet aankomen tijdens de feestdagen: hoe doe je dat?