Wil je eens iets anders eten dan je standaard havermout ontbijtje? Of wil je een heerlijk verantwoord toetje voor na een diner met familie of vrienden? Probeer dan deze chia pudding – peanutbutter &jelly style – eens uit!  Lactose- en glutenvrij, lekker zoet en hartstikke gezond. Je kunt de puddinkjes zelfs heel makkelijk vooraf klaarmaken en bewaren in de koelkast voor de volgende dag.

Bereiding

  1. Verwarm de blauwe bessen en sinaasappelsap (voor de compote) op middelhoog vuur in een steel of sauspannetje totdat het begint te borrelen. Verlaag het vuur iets en kook het mengsel 2 minuten. Roer regelmatig.
  2. Zet het vuur uit en voeg de chiazaad toe. Roer tot het is samen gesmolten.
  3. Doe de compote in 3 mooie glazen of weckpotjes en zet het in de koelkast om af te laten koelen.
  4. Ondertussen voeg je de amandel –en kokosmelk samen met de vanille (optioneel), ahornsiroop en pindakaas, in een blender. Zet de blender op maximaal en meng tot het een gladde pudding is.
  5. Proef en voeg eventueel meer ahornsiroop (zoet) of meer pindakaas (zout) naar smaak toe.
  6. Voeg de chiazaad toe aan de pudding en en mix heel voorzichtig (switch snel tussen het aan en uitzetten van de blender) de chiazaad er doorheen. Je wilt het chiazaad niet kapot maken!
  7. Doe de pudding in een kom en zet in de koelkast. Laat het beslag en de compote nog 10 minuten afkoelen, haal het daarna uit de koelkast.
  8. Roer nog een keer voorzichtig door de pudding heen en verdeel het vervolgens over de 3 galzen/weckpotjes waar de compot in zit.
  9. Dek goed af en laat de 3 porties nog 1 a 2 uur (het liefst een hele nacht) in de koelkast afkoelen.
  10. Serveer met extra pindakaas en blauwe bessen bovenop de pudding.

Tip: Je kunt de PB&J chia pudding tot 4 dagen bewaren in de koelkast, mits ze goed afgedekt zijn.