Volg jij het keto dieet of probeer je koolhydraatarm te eten? Dat betekent niet dat je niks lekkers meer kan eten. Deze heerlijke cheesecake is ketoproof en maak je met maar 5 ingrediënten. Bewaar of vries in om mee te nemen naar je werk of deel lekker uit. Check hier het recept!

Een koolhydraatarm dieet wordt ook wel het Keto-dieet genoemd. Lees hier alles wat je moet weten over een ketogeen dieet! 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vul een kleine pan of bakvorm voor de helft met water en zet deze onderin de oven. Dit zorgt ervoor dat de oven vochtig blijft en je cheesecake straks niet uitdroogt.
  3. Bekleed een bakvorm van 20-25 cm met bakpapier of vet de vorm in.
  4. Je kunt gebruik maken van een kant en klaar cheesecake deeg om de korst te maken. Maak je hem liever zelf? Mix dan 250 gram amandelmeel met kokosolie of water om het plakkerig te maken en voeg er een snufje zout aan toe.
  5. Giet de korst in de bakvorm en zet opzij terwijl je de vulling maakt.
  6. Klop alle ingrediënten door elkaar tot een gladde massa. Klop niet te stevig door want dit kan scheuren in de cheesecake veroorzaken tijdens het bakken.
  7. Verspreid deze vulling over de korst in de bakvorm.
  8. Bak de koolhydraatarme cheesecake voor 30 minuten in de oven. Het is belangrijk dat je de oven tussendoor NIET opent. Is de tijd om? Open de oven ook dan niet maar laat je koolhydraatarme cheesecake er nog 5 minuten in staan.
  9. Haal de cheesecake eruit en laat helemaal afkoelen. Is hij helemaal afgekoeld? Plaats dan in de koelkast voor minimaal 6 uur.

Je kunt je cheesecake eventueel nog garneren met fruit of een lekkere jam, zoals deze met een extra bite van het superfood chiazaad.

Probeer ook deze cheesecake: vegan, hoeft niet in de oven en hartstikke lekker!