Oke, misschien zijn we hier bij Freshhh en op de redactie wel een beetje gek op brownies. Of misschien ben ik het zelf gewoon! Maar ik kan er niks aan doen dat ik vaak zin heb in iets zoets, of iets specifieker, zin heb in chocolade! Maar daarentegen niet zoveel zin heb ik alle onnodige toevoegingen in al die bewerkte producten uit de supermarkt. Dus om me iets minder schuldig te voelen probeer ik graag makkelijke (ja laten we wel wezen, ook ik ben geen chefkok.. ik sta gewoon graag in de keuken) chocolade recepten. En op de 1 of andere manier kom ik nu gewoon een heleboel hele lekkere en healthy brownie recept varianten tegen en die deel gewoon heel erg graag. Maar ik denk niet dat jullie dat heel erg vinden wel? Vandaag een super simpele ‘no bake’ choco pompoen brownie.

Extra voordeel van dit recept? Je krijgt ontzettende spierballen van het pureren van de pompoen!

Freshhh

Bereiding no bake choco pompoen brownie

  1. Pak een vierkante of ronde bak en leg hier een vel bakpapier in.
  2. pak een beslagkom en doe hier de kokosmeel en cacaopoeder in zet opzij.
  3. Smelt je notenboter en siroop samen au bain marie en mix totdat ze samenvoegen.
  4. Voeg je gesmolten boter toe aan de kokosmeel en cacaopoeder.
  5. Meng alles en roer vervolgens de pompoen puree en nog doorheen.
  6. Mix tot een glad beslag.
  7. Schep het beslag nu in de bak met bakpapier. Zorg dat het beslag op alle plekken even dik is.
  8. Zet de bak in de koelkast (of in de vriezer)en laat op zijn minder 30 minuten staan om op te stijven.
  9. Maak ondertussen het glazuur.
  10. Doe alle ingredienten voor het glazuur in een kom en mix het een glad beslag is.
  11. Haal de brownie uit de koelkast en top vlak voor het serveren, met het glazuur.

Eet smakelijk!

Tip: Bak je graag? Schaf dan van die handige afmeet kopjes aan, waarmee je precies het aantal kopjes kunt afmeten (+ het aantal gram)


Probeer ook:

Healthy en raw blueberry cheesecake

Vegan brownie ijs sandwiches

Gezonde appel tart tartin