Met de koude dagen in het vooruitzicht zijn we toe aan wat comfort food, en het liefst zo zoet mogelijk. En wat kan je dan beter eten dan chocola? Precies, wij kunnen ook niks beters bedenken. Daarom hebben wij een heerlijk recept samengesteld om te maken op een koude, regenachtige dag. En geloof ons, deze chocoladetaart met rood fruit kan je echt niet weerstaan.


Bereidingswijze chocoladetaart met rood fruit

  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
  2. Doe de eieren, zonnebloemolie en melk in een kom en meng deze door elkaar.
  3. Voeg nu ook de bloem toe met een zeef zodat er geen klonten in je beslag komen. Vervolgens doe je ook de suiker, cacao, bakpoeder en een snufje zout erin en ook dit meng je (met de hand) door elkaar tot je een glad beslag hebt.
  4. Als laatste voeg je de stukjes chocola toe. Meng het beslag zodat de chocola goed over het beslag verdeeld is.
  5. Doe het beslag nu in een ingeboterde taartvorm en bak voor zo’n 60 minuten gaar.
  6. Tijd voor de ganache! Doe de slagroom in een steelpannetje. Breek de chocoladereep in stukken en voeg deze toe. Laat nu smelten op laag vuur en blijf gedurende de tijd goed roeren. Laat hierna afkoelen.
  7. Wanneer ook je taart is afgekoeld snijd je deze horizontaal in drieën. Pak de onderste laag van de taart en besmeer de bovenkant met de zelfgemaakte ganache.
  8. Nu pak je de tweede laag. Op de onderkant smeer je de kersenspread en op de bovenkant de ganache. Doe hetzelfde met de bovenste laag.
  9. Om het helemaal af te maken garneer je de taart met rood fruit. Als dat geen feestje wordt weten wij het ook niet meer.

Lees ook

Recept: lekkere chocoladetaart met rood fruit

Recept: overheerlijke Rocky Road met Licor 43

Recept: lekkere chocoladetaart met rood fruit

Recept: overheerlijke vegan chocolademoussetaart

Recept: lekkere chocoladetaart met rood fruit

Recept: frisse vegan chocoladecake met sinaasappel