Wie zegt dat kerst gerechten moeilijk moeten zijn? Met dit recept voor heerlijke pure chocolademousse zet jij een kerstig toetje op tafel waar je maar 3 (!) ingrediënten voor hoeft te gebruiken. Ben jij iemand die een groot aantal gasten over de vloer krijgt, of niet de hele avond tijd wilt besteden aan het dessert? Dan is dit een recept voor jou.


Heb je stress over de dessertkeuze, of komen er meer mensen eten dan verwacht? Geen stress, want dit recept gaat jouw avond redden. De chocolade mousse is een feestelijke verschijning, is supermakkelijk te bereiden en zeg nou zelf, wie is er nou niet dol op chocolade? Het enige wat je nodig hebt voor dit recept, is een garde, marshmallows, room en chocolade. Heel. Veel. Chocolade.

Bereidingswijze chocolademousse met 3 ingrediënten

1. Weeg 240 gram van de chocolade af. Snijd de overige 20 gram eraf, want deze ga je namelijk voor de garnering gebruiken.

2. Pak een grote hittebestendige kom. Breek de chocolade in blokjes en leg deze in de kom. Doe hier vervolgens ook de marshmallows en de room in.

3. Zet de kom in de magnetron voor 2 minuten. Je kan de kom er bij 1 minuut even eruit halen, om alles door te roeren. Aan het einde moet je een glad en goedgemengde mix hebben. Is dit niet het geval, is het een idee om de kom nog eventjes in de magnetron te plaatsen totdat alles smooth is.

4. Laat de kom zo’n 30 minuten staan om af te koelen.

5. Als de mix afgekoeld is, verdeel je de chocolademousse over mooie glaasjes of cupjes. Zet deze vervolgens in de koelkast voor tenminste twee uur.

6. Wanneer de mousse koud is en een luchtige structuur heeft, is het tijd om je glaasjes mousse uit de koelkast halen. Vervolgens kan je deze garneren met het overgebleven stukje chocolade. Hiervoor moet je namelijk de chocolade raspen. Verdeel de krullen chocola over de glaasjes en je kerstdessert is klaar!

Eetsmakelijk!

Tip: heb je nog tijd over en wil je nog een finishing touch geven aan de mousse? Voeg dan wat gesneden aardbeitjes en muntblaadjes toe om de chocolademousse extra feestelijk te maken.

Zie ook

Kersttoetje: heerlijke 3 ingrediënten chocolademousse

Recept: frisse vegan chocoladecake met sinaasappel

Kersttoetje: heerlijke 3 ingrediënten chocolademousse

Recept: overheerlijke vegan chocolademoussetaart

Kersttoetje: heerlijke 3 ingrediënten chocolademousse

Recept: stoofpeertjes met Licor 43, een lekker kerst dessert!