Als je een beetje eiwitrijk wilt eten lijkt het soms alsof je vrij beperkt bent in de mogelijkheden. Kwark, eieren en tonijn komen al snel op je boodschappenlijstje te staan, maar kunnen ook heel erg snel gaan vervelen. Om je een klein beetje inspiratie te geven, hebben we daarom een recept om je tonijn van vandaag iets minder saai te maken. Tonijnburgers. Door de havermout in de recept zitten er zelfs nog wat extra eiwitten en langzame koolhydraten in. Een maaltijd die naast ontzettend lekker dus ook ontzettend voedzaam is! En hé, wat is er nou leuker (en lekkerder) dan je eigen burgers bouwen?

Bereiding tonijnburgers

  1. Stop de havermout in de blender en mix het tot het fijn is
  2. Snipper de ui ( fijn )
  3. Voeg de tonijn in de mengkom
  4. Vervolgens voeg je de ei, de ui en 10 gr havermout hier ook aan toe.
  5. Voeg naar smaak de sambal, citroensap,zout, peper, knoflookpoeder toe in de mengkom
  6. Meng het geheel goed door elkaar
  7. Vorm met je handen mooie pasteitjes/burgers
  8. Leg ze vervolgens in een koekenpan of op de grill
  9. Bak elke kant goed tot ze bruin zijn
  10. Nu is het tijd om je burgers te bouwen. Grill (als je het lekker vind) je broodje
  11. Beleg met je favoriete saus, de sla, tomaat en augurk.
  12. Top met je burger en smullen maar!

Enjoy!

Tip: Maak de burgers nog extra lekker met een zelf gemaakt sausje, neem bijvoorbeeld deze avocado yoghurt saus of deze zongedroogde tomaten hummus.


Probeer ook:

Ciabatta vega burgers met simpele gekarameliseerde ui

Heerlijke kip burgers met frisse avocado yoghurt saus!

Deze zongedroogde tomaten en kikkererwt burgers zijn een ware smaaksensatie!