Harira is van oorsprong een Arabisch-Bedoeïense soep. De soep wordt veelal gemaakt in Marokko en het westen van Algerije. Harira soep is gebonden en altijd rijk gevuld. Dit recept is afkomstig van het foodmerk Fairtrade Original en een belangrijk ingrediënt is een plantaardige kruidenpasta van het merk. De kruidenpasta voor Marokkaanse Harira soep bevat geen kunstmatige toevoegingen. Daarnaast worden de pasta’s geproduceerd en verpakt in Marokko, waar Fairtrade Orginal bouwt aan een eerlijke handelsketen. Geniet van deze soep, waar je naast deze kruidenpasta, enkel nog verse ingrediënten aan hoeft toe te voegen! Nog meer recepten van Fairtrade Original? Ga dan eens voor deze Rendang van jackfruit met Atjar van rodekool!
Bereiding harira soep met cavalo nero
- Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes, de zoete aardappel in reepjes en hak de knoflook
- Verwijder de nerf uit de cavalo nero (of de boerenkool) en snijd het blad fijn
- Spoel de linzen af en laat goed uitlekken
- Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui met de zoete aardappel en bleekselderij ongeveer 3 minuten
- Doe de knoflook erbij en bak kort mee. Roer de linzen en de kruidenpasta erdoor
- Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng de soep aan de kook. Laat op zacht vuur ongeveer 8 minuten doorkoken
- Proef de soep af en breng eventueel op smaak met peper en zout
- Rooster ondertussen de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren en hak de koriander
- Schep de cavalo nero door de soep en laat in ongeveer 2 a 3 minuten slinken
- Verdeel de harira soep over 4 borden, schep hierover een flinke lepel yoghurt en bestrooi met de gehakte koriander en de geschaafde amandelen
Enjoy!