Geef toe: niks is handiger dan je ontbijt een dag van te voren al bereiden. Dat kan met de Coco Greek Style Frozen Yoghurt Reep van Abbot Kinney’s. Je bereidt het een dag van tevoren voor, en hoeft de volgende ochtend niks te maken. Handig, lekker én gezond, daar houden we van bij Freshhh. Eetsmakelijk!


Bereidingswijze Coco Greek Style Frozen Yoghurt Reep:

  • Bekleed een kleine bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
  • Meng de Coco Greek Style yoghurt en chiazaadjes tot een mengsel. Zet dit vervolgens opzij.
  • Doe dan de amandelen in de keukenmachine en pureer dit voor 3 seconden. Voeg daarna de walnoten toe en pureer dit opnieuw 3 seconden.
  • Voeg tot slot de dadels toe aan het mengsel en pureer dit voor 10 seconden. Verhit vervolgens een droge koekenpan op middelhoog vuur en voeg de havermout, kaneel en zout toe. Bak dit roerend 3 minuten.
  • Voeg het lijnzaad, noten en dadel mengsel uit de keukenmachine toe en bak dit al roerend goudbruin.
  • Giet en verdeel de Coco Greek Style yoghurt in de beide ovenschalen of bakplaat en verspreid het tot een dunne laag. Maak het geheel af met fruit en het kruimeldeeg.
  • Bedek de ovenschalen of bakplaat met aluminiumfolie en plaats dit voor 2 uur (of de hele nacht) in de vriezer tot de repen volledig zijn bevroren.
  • Snijd de repen in vormen naar wens. Serveer dit meteen, anders smelten ze. Bewaar de repen in de vriezer in een luchtdichte bak of zak.

Bekijk ook deze yoghurt recepten: