Granola is lekker als ontbijt, als tussendoortje en zelfs als toetje. Het is makkelijk te vinden, voor elk budget. Maar, wist je dat er ontzettend veel suikers aan de granola van de supermarkt wordt toegevoegd? Terwijl jij gezond je dag denkt te beginnen, start jij eigenlijk met een ontzettende piek in je bloedsuikerspiegel. Dús, wij hebben een heerlijk recept voor jou om thuis aan de slag te gaan.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 155°C en zet een bakplaat met een bakmat klaar.
  2. Hak de gedroogde bananenchips en walnoten tot grove stukken.
  3. Meng de gehakte walnoten en de bananenchips in een kom met de havermout, de lijnzaad en kaneel.
  4. Meng de ahornsiroop, pindakaas en het water in een aparte schaal en verwarm het gedurende 15 seconden in de magnetron. Roer het vloeibare mengsel.
  5. Meng het vloeibare mengsel met de droge ingrediënten en blijf roeren totdat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
  6. Wanneer alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn, strooi je de granola op de bakmat en zet je deze in de oven.
  7. Bak de granola gedurende 30 minuten en roer om de 10 minuten.
  8. Haal de granola na 30 minuten uit de oven en strooi de chocolate chips eroverheen. Schep de granola een aantal keren om zodat de chocolade een beetje kan smelten en zich aan de granola kan kleven. Laat de granola op de bakplaat volledig afkoelen.
  9. Schil en snijd de banaan in stukjes en combineer de banaan en granola met soja-, noten- of rijstmelk. Bewaar eventueel overgebleven granola in een luchtdichte container.