Met dit recept maak je heerlijke veganistische en voedzame wentelteefjes. Want wist je dat je de melk en eieren eigenlijk heel makkelijk kan vervangen, en veganistische wentelteefjes kan maken die net zo goed smaken? Hier lees je hoe je dat doet en hoe je de heerlijke vegan wentelteefjes met aardbeien en bosbessen bereidt. 


Een bord wentelteefjes is het perfecte ontbijt als je zin hebt in lekker comfort food. Helaas zijn ze met wit brood, melk en witte suiker niet altijd de meest gezonde optie. Gelukkig maak je met dit recept een gezond, voedzaam en smaakvol ontbijt (of lunch) klaar.

Bereidingswijze vegan wentelteefjes met aardbeien en bosbessen

  1. Pak een grote kom. Doe hier alle droge ingrediënten in en voeg hier al roerend beetje bij beetje de plantaardige melk toe. Hiervoor kan je bijvoorbeeld havermelk gebruiken, maar ook amandelmelk, kokosmelk, rijstmelk of sojamelk. Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde of een mixer.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm met een scheutje olijfolie.
  3. Doop het brood stuk voor stuk in het beslag en leg ze vervolgens in de pan. Vervolgens kan je een paar aardbeien en bosbessen in het brood stoppen, zodat je deze meebakt met het beslag.
  4. Bak de wentelteefjes voor zo’n drie minuten per zijde zodat beide kanten goudbruin zijn.
  5. Stapel de wentelteefjes op een bord en decoreer met de aardbeien en bosbessen. Schenk hier de ahornsiroop overheen en je gezonde ontbijtje is klaar om geserveerd te worden.

Eetsmakelijk!

Zie ook

Recept: vegan wentelteefjes met aardbeien en bosbessen

Vegan ontbijt: muffins van zoete aardappel en banaan

Recept: vegan wentelteefjes met aardbeien en bosbessen

Recept: vegan scrambled tofu ontbijtje met avocado

Recept: vegan wentelteefjes met aardbeien en bosbessen

Recept: vegan nana ice cream met granola voor ontbijt