Waar de standaard Hollandse maaltijd voorheen bestond uit aardappelen, groenten en vlees is dit al lang niet meer zo. We worden creatiever en gaan meer variëren. En de zoete aardappel zien we steeds vaker voorbijkomen. En omdat we zo van zoete aardappel houden, hebben we dit overheerlijke recept voor jullie.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet ondertussen een bakplaat in met wat olijfolie. Prik wat gaatjes in de zoete aardappel en besmeer ze met wat olijfolie. Leg ze vervolgens op de bakplaat in de oven. Bak de aardappels totdat ze goudbruin zijn aan de buitenkant, dit duurt ongeveer 55 minuten (dus begin op tijd!).
Ondertussen snijd je de tomaten, de jalapeño en de ui in kleine blokjes. Doe dit samen met de chili poeder, zout en knoflook in een pan en bak het totdat het uitje lekker gefruit is. Voeg vervolgens de bonen, de korianderblaadjes, de honing en 1tl limoensap toe. Laat dit sudderen voor 5 minuutjes. Ondertussen kun je de limoenyoghurt voorbereiden. Mix de Griekse yoghurt (net hoeveel je nodig denkt te hebben) met 1 tl limoensap en zet dit even aan de kant.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn, snijd je ze voorzichtig door de helft. Let op, snijd ze niet helemaal door, zodat ze wel nog aan elkaar blijven. Prak het vruchtvlees van de zoete aardappel een beetje door elkaar en voeg hier het mengsel met bruine bonen aan toe. Maak het af door stukjes avocado over de zoete aardappel te strooien en het te besprenkelen met de limoenyoghurt.
Eet smakelijk!