Zoete aardappel is een van onze favoriete ingrediƫnten. We gebruiken het dan ook in heel veel van onze recepten, van de lunch tot het avondeten. Een van de gerechten waar we het niet snel hadden verwacht, is bij het ontbijt. Maar wat blijkt zoete aardappel en havermout is een top combinatie! Lees snel verder voor het recept van zoete aardappel havermout met fruit en zaadjes.


Bereidingswijze zoete aardappel havermout

  1. Breng in een pannetje de kokosmelk met 350 ml water aan de kook. Roer hier vervolgens de havermout, de kurkuma en het zout door heen. Zet het vuur wat lager en laat het zachtjes koken tot je een mooi zacht en romig mengsel krijgt.
  2. Haal het pannetje van het vuur en roer er de zoete aardappel, banaan, (vegan) boter en kaneel door heen. Als de substantie nog wat de dik is kun je er extra kokosmelk aan toevoegen.
  3. Maak de zoete aardappel havermout af met verse aardbeien, appel, gedroogde vruchten, rozijnen, noten en zaden.

Nog zo’n lekker (en verrassend) recept met zoete aardappel: Gezonde zoete aardappel toast op 4 manieren.