Hadden jullie het al meegekregen? Zoete aardappel is het nieuwe brood! In ieder geval in dit recept. Ondanks het feit dat zoete aardappel helemaal niet de zelfde smaak heeft als brood, is het een hele goede vervanger. Een beetje variatie kan wat ons betreft nooit kwaad en bovendien zijn we dol op zoete aardappel. Je kan de zoete aardappeltoast beleggen met alles wat je wil! Zowel zoete of hartige ingrediënten, het smaakt allemaal super goed. Wisten jullie trouwens dat deze heerlijke oranje groente ook super gezond is? Ze zijn laag in calorieën en barsten van de vitamines en vezels. Lees snel verder voor de bereiding van de zoete aardappeltoast (die super makkelijk is) en 4 ideeën om de toast mee te beleggen.


Hoe maak je zoete aardappel toast?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maak de zoete aardappels eerst schoon met koud water. Maak ze eventueel extra schoon met een doekje, je gaat de schil opeten dus het is belangrijk dat het schoon is.
  3. Je kan de zoete aardappel zowel in de lengte snijden als in ronde schijfjes. Gebruik hiervoor een scherp mes. Snijd de zoete aardappel niet te dun maar ook niet te dik.
  4. Smeer het in met een beetje olijfolie.
  5. Rooster de zoete aardappel plakken ongeveer 3o minuten in de voorverwarmde oven.

Zo maak je de zoete aardappel toast af

1.Pindakaas en banaan

Smeer de toast in met een lekkere laag pindakaas, maak af met wat schijfjes banaan en een beetje kaneel.

2. Aardbeien en Hüttenkäse

Beleg de toast rijkelijk met huttenkase, maak af met stukjes aardbei en verse munt.

3. Avocado en tomatensalsa

Meng in een kommetje een handje vol gesneden cherry tomaatjes, een beetje limoensap, koriander en olijfolie. Smeer de toast vervolgens in met geprakte avocado en maak af met de salsa.

4. Mediterraans

Smeer de toast in met hummus, schenk er wat olijfolie over, besprenkel met verse dille en kikkererwten.

Eet smakelijk!

Ook lezen: 4 x heerlijke en originele panini recepten