Ik denk dat we eigenlijk niet meer op hoeven te schrijven dat dit een gezond, simpel én lekker gerecht is. We delen namelijk eigenlijk alleen maar nergens maar easy, snelle, heerlijke en healthy maaltijden op Freshhh. Maar goed om het nog even te benadrukken, heb ik al gezegd hoe gezond en lekker dit gerecht is? Nee hè? Nou, bij deze.. het mooiste aan dit recept? Je mag gewoon burgers eten tot je erbij neervalt en je hebt niet eens door dat je super gezond eet, wat wil je nog meer? Oja, een tip; je kunt de beefburgers zo (on)gezond maken als je zelf wilt. Wij raden aan om volkoren broodjes en zelfgemaakte saus te gebruiken (je weet wel, zo min mogelijk E-nummers en suikers enzo..) maar dat is natuurlijk helemaal up to you.
Bereiding beefburgers
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de volkoren broodjes (ciabatta) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp de komkommer in linten (geen rasp? Je kunt ook de kaasschaaf gebruiken!) en snijd de ui in ringen.
- Doe beide in een mengkom en mix met de appelazijn en het water.
- Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 6 min. (3 minuten aan beide zijden)
- Ondertussen mengen we de peen julienne met de yoghurt mayonaise en de hete saus en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Hak de pinda’s grof en laat de komkommer en ui uitlekken
- Haal de ciabatta uit de oven en snijd in vieren .
- Bouw nu de burgers!
- Beleg elk stuk ciabatta brood met 2 sla, wortelsalade, een burger en wat komkommer en ui.
- Top het af met de pinda’s en voíla je heerlijke beefburgers zijn klaar.
Eet smakelijk!
Probeer ook
Zalmburgers met een heerlijke spinazie salade
Simpel en lekker: eiwitrijke tonijnburgers
Falafel burger in een jasje van sla