Er zijn een heleboel plekken in Nederland waar jij een heerlijke burger kunt krijgen. Maar een zelfgemaakte burger is natuurlijk altijd het lekkerste! Het allermooiste is nog dat je (bijna) alles tussen die twee halve bollen kunt stoppen. Zo zijn bacon, kaas en tomaat veel gebruikte supplementen op onze homemade burgers. Maar het kan nog veel beter, daarom deelde MAN MAN dit heerlijke recept en mochten wij hem ook met jullie delen! En nu het BBQ seizoen er weer aan komt, worden je home-made pareltjes nóg lekkerder. Want een hamburger van de grill, is het ultieme genot! Oké, misschien iets minder gezond, maar je kunt het zo ongezond of gezond maken als je zelf wilt.

Wil je de gezondere versie? Laat de kaas achterwege, kies voor een volkoren broodje en gebruik een homemade ketchup als saus!

Bereiding ultieme Hamburger

  1. Een goede portie rundergehakt halen wij bij de slager (beste kwaliteit!). Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties, draai er met vochtige handen balletjes van en druk de balletjes plat tot een diameter van ongeveer 12 cm, of zo’n 2 cm meer dan de diameter van je broodjes. Leg ze op een ingevette plaat en zet ze even in de koelkast (minimaal 15 minuten)
  2. Leg de burger vervolgens op de grill (of in een pan) en bak in +/- 7 minuten gaar. Keer wel regelmatig om en zorg dat ze warm van binnen worden, maar niet super door gegaard zijn! (grill ook meteen even de bacon, aubergine en paprika)
  3.  Voor de ultieme burger gebruiken we een hamburger broodje. Je weet wel, zo een die zo lekker knapperig wordt als je hem 15 seconden op de gril legt. Voordat de burger klaar is, grill je de broodjes dan ook nog even aan alle kanten.
  4. De kaas die wij gebruiken is cheddar, een vette kaas die goed smelt. Doe een plakje kaas op de burger na de laatste keer draaien, terwijl de burger nog op de grill/in de pan ligt. De kaas zal net beginnen te smelten en is gesmolten als je hem serveert.
  5. Als je de hamburger van de grill haalt, laat hem dan 2 tot 3 minuten rusten zodat alle vocht zich weer door de hamburger kan verdelen. Op deze manier ben je niet alle vocht kwijt met de eerste hap.
  6. Bouw nu je burger; gegrild broodje, groentes en om de burger af te maken doen wij zelfgemaakte Amerikaanse saus op de burger; mix daarvoor alle ingrediënten in een komen top daarmee de burger.

Enjoy!