Een veggieburger is er in alle vormen en maten. Deze bonen burger kan je makkelijk aanpassen naar je eigen smaak, en ze zijn zo klaar. Je hebt het idee dat je een fastfood burger eet, maar eigenlijk is het best gezond.


Bereiding Veggieburger

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak ze dan in de koekenpan
  3. Voeg de paprika en komijn er aan toe en bak dit een paar minuten
  4. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel deze om
  5. Doe dan de zwarte bonen samen met de gebakken ui en knoflook in een keukenmachine
  6. Doe hier ook de mais bij. Laat het kort mixen tot een stevig maar grof mengsel
  7. Roer de havermout door de zwarte bonen mix heen en breng op smaak met peper en zout
  8. Maak 4 gelijke burgers van het mengsel en leg ze op een ingevette bakplaat
  9. Doe de burger 15 tot 20 minuten in de oven. Draai ze af en toe eventjes om

Bereiding tomatensalsa

  1. Snijd de tomaten in blokjes, de lente ui in ringetjes, hak de jalepeno en perterselie ook fijn
  2. Mix dit door elkaar in een kommetje en voeg er naar smaak citroensap, knoflook, zout en peper aan toe.

Serveer de Veggieburger op een broodje met de salsa, sla, avocado en rode ui. Ook kun je makkelijk zelf nog variëren met de ingrediënten. 

Eet smakelijk!


Lees ook:

Gezonde zalmburger met kappertjessaus

Ciabatta vega burgers met simpele gekarameliseerde ui

Gezonde Vietnamese veggie Spring Rolls