Een verrassende havermout al zeg ik het zelf. Je zou het namelijk niet zo snel maken en zeker niet in de ochtend, een ontbijt vol met groentes. Toch is het aan te raden zo nu en dan een ontbijtje gevuld met groentes de kans te geven. Het is namelijk van belang dat je aan jouw dagelijkse hoeveelheid groente van 250 gram per dag komt. Misschien denk jij, hah daar kom ik ’s avonds makkelijk aan maar niets is minder waar. Dus start je dag vandaag met deze verrassende havermout gevuld met kleurrijke groentes. Het zal in het begin even wennen zijn, en vooral de smaak en structuur maar ik ben er zeker van dat jij dit vaker gaat maken.
Bereiding havermout met kleurrijke groentes
- Rasp de wortel en rode kool fijn.
- Weeg de havermout af samen met de plantaardige melk of het water.
- Voeg de havermout toe aan de steelpan. Ditzelfde doe je met de geraspte wortel. Zorg dat je een klein deel overhoudt die je kan gebruiken voor de topping.
- Breng het steelpannetje op middelhoog vuur aan de kook. Blijf ondertussen goed doorroeren.
- Ontstaat er een havermoutpapje? Zet het vuur dan uit.
- Giet het over in een geschikte kom.
- Beleg de groente havermout met de volgende toppings.
- Gerapte rode kool
- Wortel schaafsel
- 1 handje cashewnoten
- Zoeter? Voeg er dan wat extra agavesiroop aan toe.
TIP: Je zal merken dat dit ontbijtje zoet van zichzelf is door de wortel. Misschien vind jij het ook lekker om de rode kool mee te koken. Misschien geeft dit een extra verrassend effect. Wij gebruikte hem als topping maar misschien durf jij het aan? It’s totally up to you!
Klaar om te genieten van dit kleurrijke groente ontbijtje!