Op zoek naar een lekkere en gezonde snack om mee te nemen onderweg, naar je werk of school? Zoek niet verder! Deze appel kaneel muffins zijn namelijk lekker en ontzettend voedzaam.Daarnaast ook nog eens hartstikke gezond. Wist je bijvoorbeeld dat lijnzaad goed is tegen darmproblemen het bevorderen van je stoelgang? Of dat het goed is voor hart- en bloedvaten? Ook is het rijk aan oxidanten en helpt het je lichaam om suiker minder snel op te nemen. Moeten we nog maar zeggen? Misschien alleen het ontzettende lekkere én koolhydraatarme appel kaneel muffins zijn. Hop, tijd om te bakken!

Bereiding appel kaneel muffins

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  3. Pak een kom en meng hier alle ingrediënten in.
  4. Doe de muffin vormpjes in je muffin bakplaat óf vet de bakplaat in met wat kokosolie
  5. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes, tot net iets over de helft van de cups.
  6. Heb je extra appels? Snijd deze dan in plakjes en top elke muffin met 3.
  7. Bak de muffins in 20 a 22 minuten gaar
  8. Controleer of de muffins goed zijn door met een saté prikker erin te prikken. Kom de prikker er droog uit? Dan zijn de muffins klaar.

Enjoy!

Let op: Er wordt geadviseerd om niet meer dan 50g lijnzaad per dag te eten, dus eet de 12 muffins niet meteen in je eentje op. Bewaar ze in de koelkast of vries ze in voor later. 

Houd je van hartig? Probeer dan ook eens deze koolhydraatarme ei-muffins!