Speciaal voor alle Freshhh koriander lovers. Hierbij een overheerlijk recept om koriander en wortel falafel te maken. Het is gegarandeerd lekker, en ook nog eens voedzaam. Zeker als je het vers bereidt in eigen keuken. Haal alle ingrediënten in huis en stroop je mouwen op. Hup aan de slag!

Stap 1:

Rooster de komijn- en korianderzaadjes 1 tot 2 minuten in een droge koekenpan. Vervolgens maal je de zaden fijn in een vijzel.

Stap 2:

Mix de geroosterde kruiden met de overige falafel ingrediënten in de keukenmachine tot ze goed gemengd zijn met elkaar.

Stap 3:

Vorm lepels van het mengsel tot balletjes en zet ze apart op een beklede bakplaat.

Stap 4:

Verhit plantaardige olie in een koekenpan (wees voorzichtig!). Bak de falafel in de koekenpan 1 tot 2 minuten aan elke kant. Haal de falafel met een spaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voor de garnering bestrooi je ze met sesamzaadjes. Misschien is het lekker om deze dip erbij te serveren.

Voor meer dip inspiratie kan je ook nog kijken naar een overheerlijke yogurtdressing. Dit zal een frisse touch geven aan het dit falafel recept. En ben je toch niet overtuigt van deze koriander wortel combinatie dan kan je wellicht ook nog een andere soorten homemade falafel uitproberen. Neem hier bijvoorbeeld een kijkje.

ENJOY!