De kerst staat weer voor de deur en dat betekent voor ons: Lekker en gezond eten! De gezelligheid staat natuurlijk altijd voorop, maar het kerstdiner is toch ook wel heel erg leuk en lekker. Wij zochten verschillende kerst recepten voor jullie, en vandaag is dat de pompoen soufflé met geitenkaas. Een heerlijk gerechtje die je als voorgerecht kunt gebruiken, maar je kunt hem ook prima als hoofdgerecht serveren met een lekker salade erbij
Bereiding pompoen soufflé
- Bestrooi de (soufflé) schaaltjes met wat paneermeel
- Kook ondertussen de pompoen gaar in ongeveer 12 tot 15 minuten
- Giet het af en prak dit dan fijn samen met de oregano
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt dan een beetje boter in een pannetje en voeg hier wat bloem aan toe
- Roer dit goed en bak ongeveer 3 minuten
- Voeg dan de slagroom er aan toe en breng dit kloppen aan de kook
- Haal de pan van het vuur en roer dan de eierdooiers er door heen
- Houd 4 el kaas apart en roer de rest door het mengsel
- Voeg ondertussen ook de pompoen aan het mengsel toe
- Klop dan met een mixer de eiwitten stijf
- Voeg het eiwit aan het pompoen mengsel toe en roer goed door elkaar
- Verdeel het mengsel over de schaaltjes
- Bestrooi dit met de achtergehouden kaas en zet dan de schaaltjes in de oven
- Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar
Tip: Serveer dit gerecht met een lekkere salade.
Eet smakelijk!
Lees ook:
Pompoen cheesecake, een guilt-free pleasure!
Heerlijke gekruide pompoen linzen soep
Gepofte zoete aardappel met spinazie en geitenkaas