Dit gerecht is heel eenvoudig en voedzaam. De zoete aardappel is natuurlijk niet meer weg te denken uit ons voedingspatroon want je kan er super veel kanten mee op. Ook  vandaag hebben we weer een nieuwe variant van de zoete aardappel. Een gepofte zoete aardappel gevuld met spinazie. Als topping hebben wij gekozen voor wat walnoten en rozijnen. Deze kun je natuurlijk altijd aanpassen naar eigen smaak.


Bereiding gepofte zoete aardappel

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Prik met een vork in de aardappel
  3. Verpak hem in aluminiumfolie en doe hem voor  1 uur in de oven
  4.  Bak de spinazie in de pan met wat knoflook
  5. Haal de aardappel uit de oven en snijd hem voor de helft open
  6. Klap de zijkanten verder open en smeer deze in met wat boter
  7.  Vul dan de aardappel met de spinazie
  8. Top deze af met wat kruimels geitenkaas
  9. Doe deze nog een paar minuten in de oven zodat de geitenkaas een beetje kan smelten
  10. Strooi er dan als laatste wat walnoten en rozijnen overheen

Tip: Je kunt eventueel meer groenten eraan toe voegen en je kunt ook anderen noten kiezen. Voor de boter kun je ook een vegan variant gebruiken of helemaal weglaten.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Heerlijke zoete aardappel schotel met mozzarella en spinazie

Pittige én knapperige zoete aardappelfriet

Heerlijke zoete aardappel stamppot!