Zin in een lekker ontbijtje? Begin je ochtend dan goed met knapperige homemade granola gemaakt van havermout en bananenchips. Zoals we allemaal wel weten, combineert banaan perfect met chocola. Wij stellen dan ook voor deze twee smaken heerlijk te combineren ;-). Lees gauw verder voor dit smakelijke recept!


Bereiding homemade granola met banaan en chocola

Verwarm de over alvast voor op 180 graden. Meng in een kom de havermoutvlokken met de gedroogde bananenchips. Vervolgens voel je hier een snufje cacaopoeder aan toe. Naar smaak kun je er voor kiezen ook pompoenpitten en cashewnoten toe te voegen. Vervolgens meng je de ingrediënten met honing en zonnebloemolie tot een geheel. Wanneer je van grove granola houdt, kun je ervoor kiezen brokjes van de ingrediënten te maken.  Hierna verdeel je de homemade granola over een vel bakpapier op de bakplaat en plaats je deze in de oven. Bak de granola in zo’n 15 tot 20 minuten en vergeet de homemade granola niet af en toe om te scheppen.

Je granola is helemaal klaar wanneer hij lichtbruin van kleur is. Laat de homemade granola even afkoelen en doe het in een mooie glazen pot die luchtdicht is. De granola is een afgesloten pot wel een paar weken houdbaar. Zo kun je er heel veel ontbijtjes van maken!

Zie ook

Recept: homemade granola met banaan en chocola

Recept: Granola Bowl met Coco Greek Style

Recept: homemade granola met banaan en chocola

The pink strawberry smoothiebowl

Recept: homemade granola met banaan en chocola

Start je dag goed met deze kwark met mat­cha gra­no­la en basilicum