Onze liefde voor pizza is groot. De mogelijkheden zijn eindeloos, daarom krijgen we er ook nooit genoeg van. Alle smaak combinaties zijn mogelijk. We hebben er daarom ook al ontzettend veel uitgeprobeerd. Vandaag is het tijd voor wat anders. We proberen namelijk een ontbijtpizza! En nee, deze is niet hartig met kaas en tomaat. In plaats daar van hebben we een heerlijke zoete ontbijtpizza met een basis van granola. Verder pakken we uit met heerlijke Griekse yoghurt en het lekkerste verse fruit. Lees snel verder voor het recept!

Bereidingswijze ontbijtpizza

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Gebruik een keukenmachine om de gebrande walnoten te mixen. Voeg even later de dadels toe en mix tot je een (bijna) glad mengsel krijgt.
  3. Vul nu een grote kom met de granola en het mengsel van walnoten en dadels. Voeg hier ook de honing aan toe.
  4. Verspreid het mengsel nu over een bakplaat (met bakpapier). Bak het in het midden van de oven ongeveer 15 minuten.
  5. Meng ondertussen in een kom de Griekse yoghurt met wat extra honing en 1 tl vanille extract. Verspreid de yoghurt even later de over granolabodem.
  6. Verdeel het fruit over de pizza en maak af met wat extra stukjes walnoot.
  7. Eet smakelijk!

Zin in een pizza als ontbijt maar dan liever een échte pizza? Vooral wanneer je een kater hebt kunnen we ons voorstellen dat je daar zin in hebt, probeer eens de breakfast pizza, het perfecte kater ontbijtje!