Host je een borrel, of een feestje? Dan zijn dit ideale hapjes om te serveren. Vaak worden er op feestjes een heleboel ongezonde hapjes, nootjes en chips op tafel gegooid en geserveerd. Hapjes die je eigenlijk niet wilt eten en eigenlijk helemaal niet zo lekker zijn! Heb je binnenkort een borrel? Verras je familie en vrienden dan met deze zelfgemaakte cream cheese en zalm mini pancakes, een stuk gezonder en ontzettend lekker. Heel moeilijk is het in ieder geval niet!

Bereiding mini pancakes

  1. Giet een deel van de melk in een glas en los de gist hierin op.
  2. Pak een mengkom en doe het speltmeel hierin.
  3. voeg het gistmengsel en een snuf zout toe.
  4. Meng het meel en gistmengsel door elkaar met een garde.
  5. Als het allemaal samen begint te komen,  voeg je beetje voor beetje je laatste melk toe aan het beslag.
  6. Blijf goed mixen.
  7. Mix een ei los en voeg deze vervolgens toe aan het beslag en meng alles het het een dikke, egale massa is geworden.
  8. Ze het beslag even 20 minuutjes aan de kant.
  9. Na het wachten kun je de mini pancakes bakken. Dit kan in een poffertjes pan of gewoon in een koekenpan.
  10. Zet de pan op hoog vuur en laat de kokosolie goed smelten en heet worden.
  11. Pak een eetlepel en verder kleine mini pannenkoeken over de pan.
  12. Keer ze om zodra de onderkant van de bodem loskomt en goudbruin is.
  13. Laat ze afkoelen op een bord.

Cream cheese

  1. Pak een kommetje.
  2. Mix de zure room met de mierikswortel en een snuf zout.
  3. Roer goed door elkaar.

Bouw de pancakes

  1. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  2. Zodra je pannenkoekjes zijn afgekoeld, top je ze met een klein beetje cream cheese.
  3. Bovenop de cream cheese leg je een reepje zalm.
  4. Snijd eventueel nog wat bieslook in stukjes en leg dit bovenop de zalm.
  5. Voilà, klaar om te serveren!

Tip: Het is handig om het beslag in een spuitfles te doen, zo kun je het beslag gemakkelijk doseren wanneer je deze in de pan gaat bakken.


Meer borrelhapjes?

Glutenvrije focaccia 

Vegan roomkaas en crackers

Gegilde groenterolletjes met geitenkaas

Huis gemaakte bruchetta’s pomodori