De blaadjes vallen weer van de bomen, er waait weer een fris windje en we hebben vaker bewolkte en regenachtige dagen dan zon. Herfst is daarom het perfecte jaargetij voor ovengerechten. Of zijn wij de enige die dat vinden? Een heerlijke ovenschotel, een lekker vers gebakken gehaktbrood of een hartig taartje die het huis doen vullen met een heerlijke geur wanneer ze in de oven staan, lekker knus gevoel geeft het toch? Wees dus ook niet verbaasd als we de komende tijd meer ovengerechten gaan delen. Vandaag een heerlijk recept voor mini quiches.
Bereiding mini quiches
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd alle groentes in kleine stukjes, ook de broccoli!
- Vet de kleine bakblikjes in met kokosolie.
- Pak het quiche deeg en snijd deze in kleine cirkels (2 cm breder dan je bakblikjes)
- Bekleed de bakblikjes met het bladerdeeg.
- Haal nu de tofu uit de verpakking en lek uit. Knijp de tofu zelf ook nog even uit.
- Pak een keukenmachine (of hele sterke blender) en doe hier de tofu, appelciderazijn, mosterd, kaas, edelgistvlokken, citroensap, peper en zout bij.
- Mix alles tot een glad beslag.
- Pak een koekenpan en verwarm hier wat olie in.
- Fruit de ui tot glazig.
- Voeg vervolgens de champignons, zongedroogde tomaten, spinazie, prei, broccoli en knoflook toe.
- Roerbak ongeveer 4 minuutjes.
- Giet het vocht weg en meng de groenten met het tofu-mengsel.
- Schep de vulling nu in de bakvormpjes en strijk vlak.
- Zet de mini quiches 45 minuten in de oven, tot de quiches goudbruin kleuren.
- Laat de quiches iets wat afkoelen, voordat je ze gaat eten.
Eetsmakelijk!
Note: De mini quiches zijn 4 dagen in de koelkast te bewaren.
Probeer ook deze ovenschotels eens
Hartige plaattaart met courgette, vleestomaten en feta
Zoete aardappel ovenschotel met mager gehakt
Broccoli ovenschotel met magere kaas