Met moederdag voor de deur ben je waarschijnlijk flink je hersenen aan het kraken wat je je moeder dit jaar moet geven. Ben je klaar met een standaard luchtje of een kookboek? Bak zelf iets lekkers voor je moeder want echte liefde gaat ten slotte door de maag! Ben jij of je moeder vegan? Dan is dit recept echt iets voor jou. Soms is het moeilijk om te bedenken welke zoete snacks geschikt zijn voor vegans. Gelukkig kun je als vegan nog steeds van deze Hollandse lekkernij genieten.

Bereidingswijze Vegan Roze Koeken:

  1. Haal de kikkererwten uit blik, spoel ze grondig om en laat ze uitlekken.
  2. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en giet daar beetje bij beetje de zonnebloemolie bij. Voeg hierna ook de geraspte wortel toe. Het is niet erg als er veel vocht bij komt, door het goed te mengen wordt dit als het goed is vanzelf opgenomen.
  3. Als het mengsel helemaal egaal is, weeg dan 80 gram af en houd dit apart.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het resterende kikkererwten mengsel gelijke porties voor de koeken en plaats dit in de koeling.
  5. Klop het kokosvet, suiker en basterdsuiker met een mixer tot een glad en egaal mengsel.
  6. Meng de kikkererwten-wortel mix, sojamelk, vanille extract en water door elkaar en roer dit goed door.
  7. Voeg vervolgens de tarwebloem, havermeel, zout en bakpoeder toe, en mix dit tot een egaal beslag.
  8. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  9. Maak deegballetjes van de porties voor de koeken. Bak de deegballetjes voor 17 minuten in het midden van de oven.
  10. Laat de koekjes goed afkoelen. Als ze nog te warm zijn wanneer je het glazuur eroverheen giet zal dit smelten en er aan alle kanten af druipen.

Op zoek naar meer zoete vegan recepten? De combi chocolade sinaasappel doet het wat ons betreft altijd goed en ook daar hebben we een vegan cake recept van. Toch liever koekjes bakken? Dan moet je deze vegan chocolate chip cookies echt eens proberen.