De pastinaak is familie van de wortel, maar dat had je waarschijnlijk wel kunnen raden! Hij wordt ook vaak de witte peen genoemd, vanwege zijn kleur. Met pastinaak kun je in de keuken eigenlijk alle kanten op. Je kunt hem koken, bakken of grillen, maar ook verwerken in een stampot of een soepje. Dit laatste geldt voor dit recept. Een overheerlijke pastinaaksoep met pistache en granaatappel.
Benodigdheden
- Keukenmachine of kom en staafmixer
Bereiding pastinaaksoep met pistache en granaatappel
- Pak een pan en verhit de olijfolie op middellaag vuur. Snijd de ui en fruit deze in de pan voor ongeveer 5 minuutjes
- Pers het teentje knoflook uit boven de pan en voeg ook de kruiden toe. Roer met regelmaat door
- Schil nu pastinaken en snijd ze in stukken. Voeg ze toe aan de pan en roer voor ongeveer 3 minuten door
- Schenk nu de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook voor ongeveer 20 minuten
- Haal de pan nu van het vuur en laat het geheel een beetje afkoelen. Gebruik een keukenmachine of een staafmixer om het geheel te pureren
- Giet terug in de pan en verwarm de soep weer, laat het niet meer koken
- Voeg de kokosmelk toe en verwarm nog voor 5 minuten
- Snijd intussen de pistache- en cashewnoten klein en pel de granaatappel door hem in vieren te snijden en de pitjes eruit te halen
- Verdeel de soep over vier soepkommen en garneer met de pistache noten, cashewnoten en granaatappelpitjes
Tip: wil je geen vegetarische soep eten? Bak dan wat spekjes aan en voeg deze ook tijdens het garneren toe.