Dit klassieke Franse recept, mosselen Poulette gaat al eeuwen lang mee. Wij snappen wel dat het al zo lang word gegeten, want is het is verrukkelijk! De romige saus in combinatie met de mosselen, spekjes en verse kruiden is een sensatie van smaken. Lees snel verder voor de bereidingswijze!


Bereidingswijze mosselen in Poulette saus

  1. Smelt een pannetje boter in een pan. Voeg hier de spekjes en versnipperde sjalotjes aan toe. Bak deze 5 minuutjes tot de sjalot zacht zijn.
  2. Voeg vervolgens de laurier, tijm en cider toe. Kook dit tot het vocht voor de helft verminderd is.
  3. Schenk later ook de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg even later ook de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 4-5 minuten koken, tot ze allemaal geopend zijn.
  4. Gebruik een schuimspaan om de mosselen uit de pan te halen. Zet ze apart en houd ze warm.
  5. Maak de saus. Meng de crème fraîche, het eigeel en een pollepel van de bouillon in een kom. Zet de pan weer op middelhoog vuur en voeg hier even later de saus aan toe. Zorg ervoor dat de inhoud van de pan niet kookt.
  6. Breng op smaak met wat zout, peper en een beetje citroen. Doe de mosselen weer in de pan en roer het geheel even goed door elkaar.
  7. Serveer de mosselen in poulette saus met een heerlijk stukje stokbrood.
  8. Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze klassieke spaghetti alle vongole