Mis jij Italië ook zo? De Italiaanse keuken is er één waar we allemaal van houden. En oké, pizza Bianca is dan misschien geen culinair hoogstandje, maar lekker is het zeker. Daarom hebben wij een heerlijk fris pizza recept voor jullie. Buon Appetito!
Bereidingswijze pizza bianca
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Pak de gist en verkruimel deze in een kom met lauwwarm water. Roer dit totdat de gist is opgelost. Voeg nu geleidelijk aan zout, suiker en meel toe. Kneed het vervolgens tot het zacht en elastisch is en voeg de olie toe. Leg nu een natte doek over het deeg heen en zet het 30 tot 60 minuten apart zodat het kan rijzen.
- Was de peren en snijd in dunne plakken. Bestuif je werkvlak met een beetje meel zodat het pizzadeeg er niet aan vast gaat plakken. Maak een dunne pizzabodem met een deegroller.
- Smeer de crème fraîche uit over het midden van het deeg. Beleg de pizza gelijkmatig met de plakjes peer, Pulled Oats en plakjes mozzarella. Besprenkel met honing, rozemarijn en zwarte peper. Bak de pizza 10 minuten in de oven, of totdat de korst goudbruin kleurt.
Wil jij je pizza extra knapperig? Doe dan eerst een lege bakplaat in te oven. Bak daarna de pizzabodem voor 5 minuten in de oven voordat je hem belegt.