Heb je de vorige avond net iets te hard gefeest? Don’t worry, met dit stevige, vullende ontbijt kom je zo van je kater af! Deze breakfast pizza is niet moeilijk om te bereiden met ingrediënten die je vaak al gewoon in huis hebt.

Bereiding breakfast pizza

  • Verwarm de oven voor op een stand van 180°C. Leg een siliconen bakplaat of een vel bakpapier in de oven
  • Pak nu een kom van gemiddelde grootte. Doe hier de bloem, bakpoeder en zout in. Mix alles goed door
  • Voeg nu de yoghurt bij de rest van de ingrediënten, mix dit ook goed samen met een vork of een spatel.
  • Zorg dat je aanrecht of plank goed schoon is, strooi er dan lichtelijk wat bloem over. Haal vervolgens het deeg uit de kom en leg dit op de plaat/aanrecht. Kneed het deeg een paar keer goed door tot het een stuk kleveriger is geworden. Na 20 keer zou het genoeg moeten zijn, of wanneer het deeg niet meer aan je vingers blijft kleven
  • Verdeel het deeg nu in vier gelijke ballen
  • Strooi nog wat bloem over de plank waar je het deeg op hebt gekneden. Strooi ook een beetje bloem over een deegroller. Rol het deeg vervolgens uit tot het een stuk dunner en breder is geworden. Leg het deeg vervolgens op het vel bakpapier
  • Leg vervolgens de spinazie, mozzarella en tomaten op het deeg, maar laat wel genoeg ruimte in het midden van het deeg over. Breek daarna voorzichtig een ei en plaats dit in het midden. Leg als laatste wat bacon over het ei
  • Bak de pizza 10 tot 12 minuten, totdat de korst meer goud is geworden en het ei volledig gebakken. Strooi als laatste wat zout en peper over de pizza

Smakelijk!

Zie ook

Breakfast pizza, het perfecte kater ontbijtje!

Zo maak jij zelf heerlijke pizza met een koolhydraatarme bloemkool bodem

Breakfast pizza, het perfecte kater ontbijtje!

Hartige muffins met paprika, prei en ei als traktatie