Wie is er nou niet dol op een heerlijke smeuïge zelfgemaakte brownie? Bij de gedachte aan deze hemelse lekkernij loopt het water ons al in de mond! Deze brownies zijn ook nog eens een stuk gezonder dan de brownies die je normaal gesproken maakt. Ze bestaan uit maar vijf ingrediënten en bevatten minder suiker en vet dan gebruikelijke brownies. Dus als je zin hebt je zelf eens in de watten te leggen met heerlijke (gezondere) smeuïge brownies, dan is dit het recept voor jou!
Bereidingswijze gezondere brownies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm de chocolade 15-30 seconden lang in de magnetron, tot het volledig gesmolten is.
- Terwijl de chocolade opwarmt , kun je de eieren kloppen in een kommetje met een garde tot je een glad schuimachtig mengsel hebt.
- Doe hier de honing en de gesmolten chocolade bij en klop het nog even door elkaar.
- Verspreid hier de volkoren bloem over heen met de zout en meng dit met een spatel.
- Giet het brownie beslag nu in een ingevet brownievorm/bakblik en verspreid het beslag goed over de hele vorm.
- Geniet van je gezondere brownies!
Benieuwd naar meer verrassende bakrecepten? Probeer dan eens deze ricotta cheesecake met geroosterde blauwe bessen of deze verrukkelijke vegan frambozen cheesecake