Wij zijn dol op het eenpansgerecht. Het is lekker, makkelijk te maken en zowel als ontbijt, lunch en als diner te serveren. Houd het koolhydraatarm of doe bak er een pitabroodje bij en je maaltijd is klaar. De chef Ottolenghi is bekend van zijn heerlijke vegetarische kookkunsten die hij simpel weet te houden voor het grote publiek. Wordt ook chef en probeer de Ottolenghi versie van Shakshuka!

Bereidingswijze Shakshuka van Ottolenghi

  1. Snijd de uien, tomaten en paprika’s. Gebruik voor een kleurrijk effect verschillende kleuren paprika.
  2. Haal de blaadjes tijm van de takjes, snijd de peterselie en de koriander fijn.
  3. Rooster het komijnzaad op hoog vuur in een koekenpan zonder olie. Als dit eenmaal geroosterd is (dit duurt ongeveer 2 minuten) voeg dan de olie toe en fruit de ui daar in.
  4. Doe de paprika, het suiker, de peterselie, de koriander, de tijm en de laurier in de pan en bak 8 minuten op hoog vuur.
  5. Voeg de tomaten, de cayennepeper en de saffraan toe. Voeg tussen de 100 en 150 ml water toe, afhankelijk van hoe waterig het al is door het vocht uit de groente.
  6. Draai het vuur laag en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
  7. Haal de laurierblaadjes uit de pan. Deze blaadjes geven namelijk alleen smaak af maar zijn niet lekker om op te eten. Maak 4 holtes in het groentemengsel en breek boven iedere holte 2 eieren (uitgaande van 2 eieren per persoon).
  8. Zet de deksel op de pan en laat 10-12 minuten op laag vuur staan tot de eieren net gaar zijn.
  9. Garneer met koriander en serveer er eventueel flatbread bij om te dippen.
En? Voel je je al een echte chef? Zoals we al zeiden kun je dit gerecht alle tijden op de dag nuttigen. Ben je fan van shakshuka als ontbijt? Dan moet je dit Turkse ontbijtrecept met gepocheerde eieren ook echt proberen!