Geen idee wat je vanavond wilt gaan eten? Probeer dan eens dit vegetarische Shakshuka recept. Dit is lekker als avondeten, maar ook heerlijk als lunch. Benieuwd naar de bereidingswijze? Lees dan gauw verder.


Bereidingswijze Vegetarische Shakshuka:

  • Verhit wat olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en paprika voor 5 minuten. Voeg vervolgens de komijnzaadjes en paprikapoeder toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Voeg de tomaatblokjes, tijmblaadjes en suiker toe en roer dit goed door. Zet vervolgens een deksel op de pan en laat dit voor ongeveer 10 minuten koken.
  • Roer de helft van de kruiden erdoor en maak 4 kuiltjes in de saus. Breek de eieren boven de kuiltjes en doe de deksel weer op de pan. Laat de eieren voor 5 minuten garen.
  • Bestrooi de shakshuka met chayenne poeder en de rest van de kruiden en klaar! Eetsmakelijk! Tip: lekker met een pitabroodje.

Zie ook

Recept: Heerlijke Vegetarische Shakshuka

Recept voor healthy homemade granola

Recept: Heerlijke Vegetarische Shakshuka

Healthy Mango smoothie bowl met havermout en kokos

Recept: Heerlijke Vegetarische Shakshuka

Delicious bagels met smashed avocado en mozzarella