Wat is er lekkerder dan een club sandwich? En niet zomaar een club sandwich. Eentje met knapperige tempeh gemarineerd in ahorn siroop en een romige ranch saus on top. Smeuïg, knapperig, zoals een club sandwich hoort te zijn. Maar dan een gezonde versie! Hadden we al gezegd dat het 100% plantaardig is en een bommetje is aan eiwitten?  Heerlijk als lunch, maar ook als avondeten. Mét wat lekkere zoete aardappel frietjes erbij?

Note: Je kan natuurlijk variëren met de topping van deze club sandwich. Je zou voor sla kunnen kiezen in plaats van zuurkool, gegrilde groenten toe kunnen voegen. Hummus of andere smeersels kunnen gebruiken. Deze sandwich zal hoe dan ook lekker smaken.

Bereiding club sandwich

  1. Snijd alle groenten die je op je club sandwich wilt doen en leg apart.
  2. Meng alle ingrediënten voor de ranch saus en leg ook apart.
  3. Snijd de tempeh in dunne plakken.
  4. Warm een pan op, op het fornuis en schenk een scheutje olie in zodra het warm is.
  5. Giet het mengsel van de marinade in de pan en leg de tempeh er gelijk bovenop.
  6. Blijf door bakken en keer af en toe om tot de tempeh een lekker bruin kleurtje heeft en het knapperig is.
  7. Zodra je het fornuis uit zet leg je de zuurkool bij de tempeh in de pan. Dit warmt de zuurkool op en krijgt zo ook een extra lekker smaakje.
  8. Rooster je brood. Besmeer vervolgens naar wens.
  9. Nu kun je beginnen met het stapelen van alle ingrediënten!
  10. Enjoy! 

Tip: Het mooie aan dit recept is dat je het ook voor een meal-prep kan gebruiken. Je kan het in de koelkast doen en erna gewoon in de oven opwarmen. Bijna net zo lekker!


Lees ook:

Pittige én knapperige zoete aardappelfriet

Falafel burger in een jasje van sla

Dit zijn de 10 simpelste vegan recepten ooit!