Dol op sushi, maar niet altijd de tijd om dit klaar te maken? We herkennen je frustratie. Dan is een poké bowl de perfecte oplossing voor jou: het is net sushi, maar dan alle ingrediënten in een bowl. Handig om mee te nemen en net zo lekker als sushi. Wij hebben vier makkelijke en snelle poké bowl recepten voor je op een rij gezet die je binnen een halfuurtje klaar hebt.


Poké Bowl met Mango en Zalm

  1. Bereid de sushirijst volgens de verpakking. Verwarm ondertussen de rijstazijn met zout en kristalsuiker in een pannetje en giet dit over de sushirijst (wanneer deze klaar is). Laat de rijst vervolgens afkoelen in een grote schaal.
  2. Snijd de zalm in blokjes en pers een helft van de limoen uit. Meng de zalm en het limoensap samen met de sojasaus. Marineer de zalm zo’n 30 minuten in deze saus (afgedekt in de koelkast).
  3. Snijd vervolgens de mango en avocado in blokjes, de komkommer in schijfjes en de lente ui in ringen.
  4. Verdeel de afgekoelde rijst over 2 kommen en leg hier de gemarineerde zalm in. Leg daarnaast de avocado, komkommer, blokjes mango en tot slot de zeewiersalade. Leg de ingelegde gember erbij en bestrooi met de ringen lente ui en sesamzaadjes. Serveer de poké bowl direct.

Poké Bowl met Gemarineerde Tonijn

  1. Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Breng dit op smaak met een beetje chilipeper. Snijd vervolgens de tonijn in blokjes en dip ze in de marinade. Laat dit een halfuurtje staan.
  2. Kook vervolgens de bruine rijst volgens de verpakking. Giet deze af zodra die klaar is en breng op smaak met de sushi azijn. Laat iets afkoelen.
  3. Verdeel ondertussen de rijst over vier kommen. Schaaf de komkommer in linten en snijd de avocado in plakjes.
  4. Verdeel deze samen met de edamame en het zeewier over de poké bowls.
  5. Leg de tonijn in de kommen en garneer iedere poké bowl tot slot met zwart sesamzaad en een beetje verse koriander. Serveer direct.

Poké Bowl met Watermeloen en Jalapeño’s

  1. Snijd de watermeloen en komkommer in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Snijd vervolgens de radijs in dunne schijfjes en de jalapeño dunne ringen. Hak de macadamianoten grof.
  2. Bereid vervolgens de avocado-kokoscrème: mix alle ingrediënten door elkaar. Leg de watermeloen, komkommer, watermeloenradijs en jalapeño naast elkaar in een kom.
  3. Strooi de macadamianoten erover en voeg de gember toe. Garneer het gerecht tot slot met de wasabi furikake en de basilicumblaadjes.

Poké Bowl met Gemarineerde Tempeh

  1. Meng de harissa, tamari, agave siroop, sesamolie, knoflook en gember in een grote kom. Snijd de tempeh in blokjes van 1 centimeter bij 1 centimeter en voeg deze toe aan de marinade. Dek dit af en laat dit ten minste 2 uur marineren.
  2. Kook de quinoa in een pannetje volgens de verpakking. Wanneer de quinoa het water heeft geabsorbeerd, zet je het vuur uit en laat je de quinoa zonder deksel uitstomen. Zo wordt het niet plakkerig.
  3. Verhit een eetlepel olie in een pan en bak de champignons met een snuf zout tot ze lichtbruin kleuren. Zet deze even apart in een bakje.
  4. Bak vervolgens in dezelfde pan de tempeh 5-7 minuten op middelhoog vuur.
  5. Verdeel de quinoa over 4 kommen en snijd de avocado en gele paprika in partjes. Verdeel deze over de kommen, samen met de champignons, edamame boontjes, zeewiersalade en de tempeh. Serveer tot slot met wat bosui en sushi gember.