Met deze Thaise curry met kip en paksoi heb je zo een heerlijk en gezond gerecht op tafel, staan binnen een halfuurtje! Het is een kindvriendelijk gerecht, je kunt namelijk zelf kiezen welke groente je lekker vindt om er in te doen.


Bereiding: Thaise Curry

Snijd de ui in halve ringen en snij de paksoi in grove stukken. Hak de knoflook en de koriander fijn. Snijd de kip in dunne reepjes en verdeel de limoen in parten. Giet wat olie in de wok en bak de kipreepjes tot ze mooi bruin zijn. Bak de paksoi, knoflook en ui kort mee. Roer de currypasta erdoor en laat dit 2 minuten meebakken. Schenk de kokosmelk erbij, roer goed door en breng het aan de kook. Voeg de diepvriesdoperwtjes toe en laat vervolgens de curry 2 minuten sudderen. Proef de curry, is deze te flauw van smaak breng deze dan eventueel op smaak met de peper en zout. Bereid de noedels zoals wordt aangegeven op de verpakking. Verdeel de noedels over 4 borden en schep hier de curry overheen. Strooi de koriander er overheen en garneer met de partjes limoen voor een frisse toevoeging.

Lekkere tip: ongebrande cashewnoten zijn ook lekker voor erbij. Deze kun je kort bakken in een pan met een goede anti-baklaag, zonder olie of bakboter. Deze kun je na het serveren over het gerecht strooien voor een extra bite.