Sommigen vinden het commercieel, anderen houden ervan: Valentijnsdag. Een ding is zeker, we kunnen er niet meer omheen. In de afgelopen weken heb je er wellicht al van alles over voorbij zien komen. In de etalages, in je mailbox, op televisie. Eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet erg dat deze ’té commerciële dag’ bestaat. Een heerlijk excuus om eens lekker klef te doen of om jezelf te verwennen. Wil je jouw partner, ouders, neefje, nichtje, beste vriendin, jezelf of wie dan ook, blij maken? Bak dan heerlijk ouderwets deze koekjes in de vorm van hartjes!
Bereiding Valentijn koekje
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pak een kom en doe hierin de amandelmeel, kokosmeel en kaneel
- Smelt in een pannetje de kokosolie. Wanneer het gesmolten is zet je het vuur uit en roer je het ei erdoorheen
- Prak in een kom de banaan met een vork en doe deze door de kokosolie en het ei. Roer dit door elkaar en voeg het daarna toe aan het amandelmeel, kokosmeel en kaneel
- Kneed het met je handen tot een grote bal en maak er daarna kleine balletjes van
- Verdeel het deeg in ongeveer 7 ballen en druk ze plat in de vorm van hartjes
- Bak de koekjes voor ongeveer 15 minuten in de oven
- Houd de koekjes goed in de gaten, elke oven is anders!
Tip: Wil je de koekjes een extra bite geven? Hak dan een handvol pecannoten klein en rol ze door het deeg voordat de koekjes de oven in gaan. Je kunt de koekjes ook nog bestrooien met wat poedersuiker, maar persoonlijk vind ik dit te zoet..
Het is natuurlijk het allerlekkerste om de koekjes te eten wanneer ze nog warm zijn! Wie ga jij op Valentijnsdag verassen met deze overheerlijke Valentijn koekjes?