We schreven eerder al over de airfryer vs de frituur. Een van de grote voordelen van de airfryer tegenover de frituur was wat ons betreft de veelzijdigheid ervan. Je kunt namelijk zelfs een appeltaart in dit wonderapparaat klaarmaken. Wie heeft er een oven nodig als je een airfryer hebt? 

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, suiker, bakpoeder, eieren en zout tot een glad beslag. 
  2. Verdeel het beslag in tweeën en rol deze tot een bal. Gebruik een keukenroller om van de ballen plakken te maken.
  3. Vervolgens pak je de twee plakken in in folie en leg je ze in de koelkast voor minimaal een half uur.
  4. Dan is het tijd om aan de vulling te beginnen. Schil en snijd de appel in stukjes. Vermeng daarna de suiker, citroenrasp en een eetlepel koekkruiden met de appel.
  5. Vet je bakvorm in met boter. Het is net een gewoon appeltaart recept zo he?
  6. Als er minstens een halfuur voorbij is kun je de twee delen deeg uit de koeling halen. Rol deze helemaal uit tot een dunne plak. Gebruik een van de twee lappen om de bakvorm mee te bekleden, dit wordt de bodem en de zijkant. Druk de randjes goed aan en gebruik eventueel wat deeg van de andere lap om gaatjes mee te dichten.
  7. Bestrooi de bodem met een beetje paneermeel zodat het vocht van de appel niet in het deeg trekt. Verdeel vervolgens het appelmengsel over de bodem.
  8. Voor de reepjes op de bovenkant gebruik je de tweede lap. Snijd hem in stukjes en maak een mooi geruit patroon met de repen.
  9. Scheid een ei en klop de dooier los. Gebruik dit om de bovenkant van de airfryer appeltaart mee te bestrijken.
  10. Bak de appeltaart in de airfryer voor een half uur op 160 graden.

En klaar is jouw airfryer appeltaart. Een oudhollands recept maar dan net even anders. Wij zijn fan van die airfryer hoor! Gebruik je liever geen dierlijke producten? Dan is deze vegan appeltaart meer iets voor jou.