Vegan zijn betekent absoluut niet dat je leuke tafelmomenten moet missen. Een vegan verjaardagstaart, vegan mac ’n cheese en een vegan curry… Het zijn allemaal geen ondenkbare dingen. Dat een vegan ontbijt dus niet per se een smoothie of simpele boterham hoeft te zijn, is dan ook alleen maar logisch! Vandaag brengen we je een heerlijk vegan ontbijt voor twee: vegan ontbijt muffins.
Tip: na het ontbijt heb je vast enkele muffins over. Je kunt de resterende muffins nog twee dagen bewaren in een afgesloten doos. Perfect als tussendoortje, of gewoon nog eens als vegan ontbijt!
Heb je de smaak te pakken? Check dan ook deze simpele vegan recepten!
Bereiding vegan ontbijt muffins
- Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en breng aan de kook. Giet af wanneer de zoete aardappel gaar is.
- Plet de zoete aardappel en de banaan samen in een kom.
- Voeg de plantaardige olie, de suiker en het zout toe. Meng met de appelmoes of appelazijn.
- Meng in een aparte kom het amandelmeel met de tarwebloem en het bakpoeder.
- Voeg afwisselend het bloemmengsel en amandelmelk toe.
- Het uiteindelijke beslag mag niet te lopend maar ook niet te vast zijn. Voeg amandelmelk toe om het beslag meer lopend te maken, en bloem om het beslag weer vaster te maken.
- Giet het beslag in muffinvormpjes.
- Laat twintig tot dertig minuten in de oven staan. Serveer!
- Je kunt dit heerlijke vegan ontbijt serveren met ahornsiroop, dadelstroop of – voor de durvers – pindakaas!
- Voor een extra ‘crunch’ voeg je twee eetlepels maanzaadjes toe aan het beslag. Ook rozijnen en noten passen perfect bij dit vegan ontbijt.