Vegan taart: voor velen nog een beetje een mysterie. Dat eieren en melk geen basisingrediënten hoeven te zijn voor het maken van taart, is misschien niet voor iedereen even logisch. Toch bewijst deze vegan taart met aardbeien dat het ook perfect zonder dierlijke producten kan. In een mum van tijd zet je deze fruitige traktatie op tafel. Helemaal niet moeilijk en gegarandeerd een succes op de zomertafel: deze vegan taart is gegarandeerd een hit!

Bonus: deze vegan taart is ook nog eens glutenvrij, dus geschikt voor nagenoeg iedereen!

Bereiding vegan taart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm met een doorsnede van ongeveer 22 cm in met kokosvet. Blend de amandelen tot een fijn poeder en voeg de ahornsiroop,  het zout en de haverbloem toe. Meng verder, indien mogelijk op de pulseerstand van je blender. Voeg als laatste de havermout toe en meng. Het deeg zou nu wat aan je vingers moeten blijven plakken (probeer het nog niet allemaal op te eten!)
  2. Plaats het deeg in de bakvorm en verdeel het. Maak een gelijke laag deeg, die de hele bakvorm opvult. Werk van het midden naar buiten toe, en druk goed aan – zo krijg je een stevige korst.
  3. Prik enkele gaatjes in het deeg en zet het vervolgens voor 10 tot 12 minuten in de oven. Haal de bakvorm eruit wanneer het deeg een goudbruine kleur krijgt. Laat het afkoelen terwijl je de vulling bereid.
  4. Schenk het bietensap en het appelsap in een pan en zet deze op een middelhoog vuur. Voeg de suiker en de agar-agar toe en laat het geheel vervolgens koken. Blijf goed roeren (+/- 20 min) tot de agar-agar en de suiker volledig zijn opgelost.
  5. Zet het mengsel 10 minuten opzij om af te koelen. Leg de aardbeien, indien mogelijk naar beneden gericht, op de (afgekoelde) korst en giet het mengsel er over heen. Laat het geheel nog een klein half uurtje staan en stort je vervolgens op deze heerlijke vegan taart!

Bereiding vegan kokosslagroom

Aardbeientaart en slagroom zijn twee handen op een buik. En ook als vegan hoef je daar niet van af te zien. Deze heerlijke veganistische kokosslagroom is de perfecte aanvulling voor je vegan aardbeientaart!

  1. Zet de kokosmelk of kokosroom een dag van tevoren in de koelkast en laat ook je klopper en mengkom een half uurtje afkoelen voordat je aan de slag gaat.
  2. Open het blik. Wanneer je met kokosmelk werkt, zul je daar de room voorzichtig af moeten lepelen (bewaar het kokoswater voor een ander recept, zoals dit heerlijke kokosijs-recept).
  3. Klop de room op en voeg al kloppend de suiker toe naar smaak. Wanneer het mengsel luchtig is, is het klaar!

Lees ook

Verras vrienden en familie met deze zomerse vegan taart

Koolhydraatarm: kokosmakronen met maar 2 ingrediënten!

Verras vrienden en familie met deze zomerse vegan taart

Deze overheerlijke Glutenvrije Pompoen cake maak je binnen een handomdraai!

Verras vrienden en familie met deze zomerse vegan taart

Vegan amandelbrood maak je op deze manier