Ben jij die kant-en-klaar snacks uit de supermarkt zat en heb je zin om zelf te experimenteren? Lees dan gauw verder voor lekkere vegan snacks die je makkelijk zelf kunt maken.


Falafelballetjes uit de oven

Wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte falafel? Verwarm gauw je oven voor voor deze heerlijke vegan snack: falafelballetjes uit de oven.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de falafelballetjes (behalve het sesamzaad) in een keukenmachine en mix tot een smeuïg deeg.
  • Rol 12 balletjes van de mix en roer het door een bakje met sesamzaadjes. Het is de bedoeling dat deze aan het balletje blijven plakken.
  • Leg ze op een bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven.
  • Voor een lekkere krokante bite (optioneel): bak ze 2 minuten per kant in een pan met olijfolie. Hierdoor worden ze nog iets krokanter.
  • Voor de tahini saus: mix alle ingrediënten in een blender tot een smeuïg sausje. Je kunt eventueel nog wat harissa toevoegen. Eetsmakelijk!

Bekijk ook dit lekkere falafelrecept: Je gezonde falafel maak je zelf (vegetarisch)

Vegetarische saucijzenbroodjes

Dit súper lekkere recept voor vegetarische saucijzenbroodjes zorgt er voor dat jij als vegetariër ook gewoon kan genieten van een lekker saucijzenbroodje. Enjoy!

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Meng dit met het gehakt en ongeveer 2/3 van het geklutste ei. Doe hier de sambal doorheen en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Leg een plakje bladerdeeg voor je en leg in de lengte van het plakje een strookje met gehakt neer. Zorg ervoor dat het niet over de helft van de breedte van het plakje komt.
  • Vouw het plakje bladerdeeg dicht en druk de randjes goed dicht. Druk goed met een vork de randjes aan.
  • Bak de saucijzenbroodjes voor 15 minuten tot ze goudbruin zijn. (Houd het goed in de gaten, de ene oven is sneller dan de andere!)

Chocoladetruffels met noten en kokos

Van hartige vegan snacks stappen we over naar de… *tromgeroffel* zoete vegan snacks! Heb je een feestje? Dan kunnen zoete vegan snacks eigenlijk niet ontbreken. Lees gauw verder voor een lekker recept voor chocoladetruffels.

Bereidingswijze:

  • Ontpit de dadels en laat ze weken in een bakje met warm water voor 5 minuten.
  • Stop de nootjes in een keukenmachine en mix deze tot kleine stukjes.
  • Voeg de dadels, havermout, cacao, het water en de ahornsiroop toe en mix dit tot een geheel.
  • Van het deeg kun je als het goed is 12 balletjes maken.
  • Zonder zijn ze ook heerlijk, maar je kunt de balletjes eventueel door de kokosrasp rollen voor een nóg lekkerder resultaat. Je kunt ook variëren door er 6 met kokosrasp te doen en 6 zonder.
  • Zet de balletjes een halfuurtje in de koelkast om lekker af te koelen. Heb je ze snel nodig? Je kunt ze ook 5 minuten in de vriezer doen, dan koelen ze sneller af. Lekker genieten!

Springrolls

Houd jij van noodles? Dan zit je hier wel goed. Deze springrolls zijn rijk gevuld met ingrediënten als noodles, komkommer, paprika… en nog veel meer. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Bereidingswijze:

  • Breek de noodles in kleine stukjes en kook volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan. Spoel de noodles als ze klaar zijn af met koud water om af te koelen.
  • Snijd de groente zo fijn mogelijk. Je kunt de pinda’s ook halveren.
  • Mix de stukjes noodles met de rauwkost in een grote kom.
  • Meng hier de pinda’s, kokos en limoensap doorheen.
  • Week de rijstvellen in warm water, 1 voor 1. Vul de rijstvellen met de vulling en vouw het op als een springroll. Eetsmakelijk!

Bekijk ook: