De falafel die je in de winkel haalt en in de frituur gooit, laten we afspreken dat je dat niet meer al te vaak doet. Buiten het feit dat het ongezond is, is het – als je de zelfgemaakte variant hebt geproefd – niet eens zo lekker! Daarom vonden wij bij Freshhh dat het tijd was om een goed en gezond falafel recept met jullie te delen. Want eerlijk, hierna wil je niet meer anders.

Voor diegene die niet weten wat falafel is. Falafel zijn gefrituurde deegballetjes, gemaakt kikkererwten. Maar in plaats van ze te frituren, heb je ook de mogelijkheid om ze in de koekenpan of wok klaar te maken. Omdat ze van kikkererwten gemaakt zijn, is het een ontzettend goede bron van plantaardige eiwitten. goed dus voor de vegetariërs onder ons.

Bereiding

  1. Heb je kikkererwten uit een pot die je niet meer hoeft te weken, kun je deze zo gebruiken. Anders lees op de gebruiksaanwijzing hoelang je ze in water moeten weken tot je ze kunt gebruiken.
  2. Snijd of pers de knoflook fijn.
  3. Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in je keukenmachine en vermaal goed. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je kikkererwten ook fijnprakken, de ingrediënten er doorheen mixen en alles samen kneden.
  4. Maak kleine balletjes van het beslag en druk deze lichtjes plat op een bord of snijplank.
  5. Verhit in een koekenpan voldoende olijfolie. Bak hierin de falafel stukjes aan beide kanten goudbruin.

Eet smakelijk!

Tip: Een lekkere dip bij deze falafel? probeer deze Tahini of deze avocado yoghurt saus!