Zit je met je handen in het haar en weet je niet wat je moet koken vanavond? Voor de kip liefhebbers is Kip Madras dan een goede optie. Kip Madras is een gerecht wat je snel en makkelijk binnen nu en een halfuurtje op tafel kunt zetten. Het is lekker makkelijk te bereiden uit een zakje of een pot uit de supermarkt, maar het is ook helemaal niet moeilijk om zelf in een handomdraai en lekkere zelfgemaakte Kip Madras op tafel te toveren. Uiteraard niet gemaakt van de inhoud uit zakjes of potjes, maar van lekkere verse ingrediënten uit de supermarkt.


Bereidingswijze Zelfgemaakte Kip Madras:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kopjes en kontjes van de sperziebonen.
  • Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar.
  • Snijd ondertussen de paprika en de kip in blokjes, snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
  • Giet een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook even aan, let goed op dat het niet aanbrandt.
  • Voeg de kruiden en de geraspte gember toe en bak dit even mee in de pan. In het geval het geheel droog wordt, kun je wat meer olijfolie toevoegen.
  • Bak de paprika kort mee, en voeg vervolgens de kip toe. Bak deze gaar.
  • Snijd ondertussen de appel in stukjes (kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm).
  • Voeg de crème fraîche en de stukjes appel toe in de pan.
  • Voeg eventueel op smaak met peper en zout. Eetsmakelijk!

Bekijk ook deze heerlijke gerechten met kip: